Добавка на зехтин екстра върджин в някои наши фрешове

От скоро време предлагаме зехтин екстра върджин, като добавка във фрешовете.
Olive Oil
Зехтинът е маслиново масло, което при студено пресоване, като технология на добиване, запазва много ценни съставки. Той е изключително здравословен. Съдържа витамин Е, олеинова (маслена) киселина, полифеноли и антиоксиданти, които забавят стареенето на клетките, костите и кожата, допринася за регулирането на холестерола.
Зехтинът „Extra virgin olive oil“ се получава от първото студено пресоване. Този вид е най-качествен и най-здравословен, защото в него са съхранени всички полезни свойства и това е първото масло, което се извлича от маслините. Неговата киселинност е ниска между 0,8% и 1%. Благодарение на ненасите киселини, които съдържа, зехтина става незаменима добавка във фреша от моркови и тиква, който предлагаме.

Във фреша от моркови например има голямо съдържание на бета-каротин, който при усвояване от организма се превръща във витамин-А. Бета-каротинът е антиоксидант, при това много мощен. Свободните радикали, които причиняват стареене на клетките и увреждане на тъканите, биват неутрализирани от антиоксидантите.
Именно зехтина способства за по-доброто усвояване на бета-каротина от организма, което прави фреша от моркови с добавка зехтин особено полезен.

За Вас предлагаме, като източник на бета-каротин и фреш от тиква, ябълка и канела.
С добавка зехтин – extra virgin olive oil към този фреш, получавате една отлична и здравословна напитка, за чудесен старт на деня.

Facebook